Van Ginkel Groep

Een gouden combinatie: duurzaam vergroenen mét SROI

Chris van den Dikkenberg is al 32 jaar werkzaam bij de Van Ginkel Groep, een all-round hoveniersbedrijf met 5 vestigingen in Nederland. Hier richt men zich al meer dan 100 jaar op het duurzaam vergroenen van de leefomgeving in binnen- en buitenruimtes.

“Onze basis ligt in onze oorsprong: we zijn een familiebedrijf”, vertelt Chris gepassioneerd. “En net als bij familie willen wij ook graag heel lang prettig samenwerken. Met onze medewerkers, met onze leveranciers en natuurlijk met onze klanten. Daarom vinden wij het sociale aspect in ons bedrijf zo belangrijk. En de mensen met wie wij werken denken daar precies zo over. De ‘no nonsens’ houding, het inspannende lichamelijke werk en het werken in de buitenlucht dragen sterk bij aan de verbinding die we met elkaar hebben. We zijn als team op elkaar aangewezen. En we merken dat nieuwe werknemers heel graag bij ons willen horen. Zodra ze hier aan het werk gaan is het eerste wat ze vragen ‘een Van Ginkel trui’, zodat ze direct een zichtbaar onderdeel zijn van de van Ginkel bedrijfsfamilie. Meedoen, daar gaat het om!

Onze werkzaamheden zijn ‘groen’ gerelateerd. Wat niet wegneemt dat ze zeer divers zijn. Wij voeren grote projecten en aanbestedingen uit maar ook het schoonmaken van een dakgoot bij een klant valt onder de werkzaamheden, en alles wat daar tussenin zit. U begrijpt dat we daardoor veel werk hebben. Voor een groot aantal van onze taken werken we samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Voor ons onmisbare medewerkers. Wij kunnen hen inzetten omdat er een erg goede samenwerking is met IW4. Wij leveren de groepsleiding en IW4 de medewerkers zodat we samen optimaal werkbare teams formeren. Op die manier zijn we in staat te werken aan een rendementsvoordeel voor beide partijen.”

Niet alleen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hun weg naar Van Ginkel. “Ook jongeren komen hier werken en stromen regelmatig door naar een vaste aanstelling”, zegt Chris. “Dat wordt ook steeds meer onderdeel van de bedrijfsstrategie in de branche: er worden vaker bonussen gegeven op totaalprojecten waar SROI een vast onderdeel van uitmaakt. Dat vinden wij een goede ontwikkeling. Daarbij zou het goed zijn als in iedere branche – niet alleen in de onze – een vast percentage van de arbeid gedefinieerd zou zijn voor uitvoering van de participatiewet, zodat we allemaal een haalbare bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Wij hebben ons altijd sociaal en maatschappelijk goed gedragen, dat is deel van de ziel van ons familiebedrijf. Wij zien de participatiewet dan ook niet als een probleem. Wel is het een uitdaging om duidelijkheid te krijgen omtrent wat er nu precies verwacht wordt en waar we aan moeten voldoen, maar daar kan FoodValley Werkt ons prima bij ondersteunen.”