DPD

"MVO is een verrijking voor DPD"

Marcel Anema is sinds 4 jaar werkzaam bij DPD Veenendaal. Hij heeft een achtergrond als beroepsmilitair en heeft een aantal jaren gelden de overstap gemaakt naar een logistieke, commerciële baan bij DPD. Hier mocht hij de nieuwbouw logistiek vormgeven. Het bleek voor Marcel een droombaan.

“DPD in Nederland is onderdeel van DPDgroup, het tweede grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten DPD heeft in Nederland negen vestigingen, Veenendaal is de tweede grootste vestiging. Door onder andere de enorme groei van e-commerce zijn de logistieke eisen die onze klanten én wij stellen, belangrijker geworden. Veel handelingen en takenzijn nu geautomatiseerd. Met de nieuwbouw stapte ik dus in een mooi project waar ik dat allemaal in goede banen mocht leiden. Geweldig!”

DPD wil een verantwoordelijke partner zijn voor de mensen, bedrijven en gemeenschappen waar we mee samenwerken. We willen mensen samenbrengen om elkaar in het dagelijks werk te versterken. “Een nieuwbouw traject kun je niet alleen, daar heb je goede mensen om je heen voor nodig. Op alle fronten. Wij werken bijvoorbeeld met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We hebben hier al heel lang een schoonmaker in dienst die tot deze groep behoort. Wij ervaren inmiddels geen enkel verschil meer. Dat komt denk ik omdat we zorgen dat werknemers goed ingewerkt zijn, we geen stempels opdrukken en ze ‘gewoon’ onderdeel zijn van ons bedrijf. Niet anders dan een andere collega dus. Natuurlijk houden we wel rekening met de wijze waarop wij opdrachten geven, maar dat is ook het enige verschil dat ik kan bedenken.”

Marcel wil heel graag het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap uitdragen. Niet alleen omdat hij persoonlijk zeer geëngageerd is, maar ook omdat DPD Veenendaal een voortrekkersrol wil vervullen. Zowel binnen de negen DPD vestigingen in Nederland als naar bedrijven in de regio Veenendaal. Niet omdat het moet maar omdat het een verrijking is voor het bedrijf.

“Wij werken graag met Food Valley Werkt. Met name het ontzorgen bij het inzetten van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is voor ons een belangrijke factor. We hebben geen tijd en geen expertise om die specifieke zaken te kunnen regelen. En we willen dat eigenlijk ook niet. FoodValley Werkt is daar veel beter in. Daarbij werken ze vanuit ons perspectief: zij zoeken de medewerker die past bij de activiteiten die wij hebben en de sfeer in de organisatie. Alleen zo winnen alle partijen. Ik zou het iedereen adviseren.”