Catering Groep Nederland

"Wij willen mensen laten excelleren in dat waar ze goed in zijn"

Bij Catering Groep Nederland wordt catering in de breedste zin van het woord bedreven. De drie onderdelen (Barbecuecatering.nl, Pizzacatering.nl en Buffetcatering.nl) hebben elk zijn eigen specialisme. Kwaliteit en professionaliteit staan hier voorop. Ronald Burgers, directeur/eigenaar van Catering Groep Nederland, vertelt: “Catering Groep Nederland is 13 jaar geleden opgericht omdat er behoefte was aan een landelijke cateraar met overzichtelijke concepten. Dat was voor mij het moment om een eigen bedrijf op te richten. Vanaf mijn 14e zat ik al in het vak, en dit was het moment om het gewoon te doen! Wel moest het anders dan wat men gewend was. Onze kracht is dan ook het conceptueel werken, zoals bijvoorbeeld ons nieuwe kennisconcept: TraineesPoint, waar training, eten, advies en gastvrijheid samenkomen. Samengevat staat Catering Groep Nederland voor conceptueel werken, gastvrijheid waar en wanneer men wil én eten en drinken op niveau.

Bij ons draait alles om gastvrijheid. Die gastvrijheid-gedachte dragen we niet alleen uit naar onze gasten, ook intern voeren we dat door. Wij willen mensen laten excelleren in dat waar ze goed in zijn. Daarom hebben we ooit ook de stap naar werken met ‘mensen met afstand tot de arbeidsmarkt’ gemaakt. Ook voor hen willen we wat betekenen. Binnen Catering Groep Nederland hebben we een medewerker die naar volle tevredenheid in de spoelkeuken staat en andere ondersteunende werkzaamheden in de keuken doet. Wij kijken kritisch in onze organisatie waar we deze mensen kunnen inzetten. En vraag me daarbij regelmatig af waarom we dit onderscheid eigenlijk maken. Want waar kunnen we hen niet inzetten? Als je met een frisse blik rondkijkt zijn er steeds meer functies die geschikt zijn. Waarbij ik wel de kanttekening wil maken dat hier rendement altijd centraal staat. Duurzaamheid van je organisatie is inmiddels een automatisme geworden. Bij alles wat we doen denken we daar over na. Alles samen zorgt het dat iedereen zich bij ons meer dan welkom voelt.”

FoodValley Werkt is volgens Ronald een welkome dienst waar veel bedrijven behoefte aan hebben. “Het inzetten van zo’n organisatie valt of staat met de snelheid van communicatielijnen en de snelheid van het inzetten van de juiste mensen. Ook de samenwerking met UWV en Gemeente zijn van cruciaal belang voor het slagen van een dergelijk project. Hoe eenvoudiger hoe beter, maar bij alles moet de ondernemer aan het roer staan. Als FoodValley Werkt dat biedt, dan ben ik de eerste die er gebruik van maakt. Graag zelfs!”

Catering Groep Nederland werkt met een vast team en daarnaast aangevuld met ambulante krachten, een vaste waarde voor het bedrijf. Inmiddels is al 5% van het personeelsbestand bezet door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Ik maak me dan ook geen zorgen over of we voldoen aan de participatiewet en de eisen die aan werkgevers gesteld worden. Dat geeft rust en maakt dat we ons optimaal kunnen concentreren op zakendoen.”

Naast het verzorgen van catering en totaalconcepten in heel Nederland heeft Catering Groep ook een vaste locatie in Veenendaal, “De Basiliek”, een multifunctioneel gebouw waar men welkom is voor concerten, vergaderingen, feesten en partijen, maar bijvoorbeeld ook voor een kookworkshops in één van de sfeervolle ruimtes.